Skip to main content

Het is even stil geweest, maar dat is omdat er wel heel erg veel te doen is! Intussen is het hier af en toe wel hectisch, soms met chagrijn, maar meestal vinden we het vooral leuk. Leuk om te zien hoe ons ideaal vorm krijgt en hoe iedereen daarin meegaat.

Verder heb ik in de afgelopen maanden de betekenis van het woord bureaucratie leren kennen. Nooit eerder heb ik zo vaak vergaderd, getelefoneerd, afspraken gehad, als juist in deze tijd. Terwijl ik eigenlijk mijn  aandacht aan alle kinderen zou willen geven. Het is duidelijk, Nederland is een land van orde en regels! Het kan lang duren voor iets voor elkaar komt, maar gelukkig zijn er ook snelle, hartverwarmende reacties. Zoals Lenie die plotseling voor de deur staat met een emmer en poetsdoekjes. “Ik kom hier vandaag eens lekker poetsen, maar eerst koffie”. Kijk zo’n reactie, daar kunnen we weer een tijd op vooruit.