Skip to main content
 
 
 
1
1

Waarom wij zo werken

Op de Woonboerderij geloven wij dat kinderen moeten kunnen opgroeien in een veilige, betrouwbare en betrokken omgeving. Dit is essentieel voor de zo natuurlijk mogelijke opvoeding en een gezonde ontwikkeling van de kinderen.

De eigenheid van een kind ontwikkelt zich beter met ruimte en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. In een kleinschalig en veilig huis, maar midden in de samenleving vormen we wie we zijn, wat we kunnen doen en wat we willen doen.

Wij stimuleren kinderen in eigen verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid door ze zelfvertrouwen en zelfwaardering te geven. Iedereen doet thuis mee zodat ieder kind volwaardig van betekenis kan zijn, tijdens de opvoeding en daarna als jongvolwassenen.

Hoe wij werken

Op de Woonboerderij wonen tot 5 kinderen direct naast het gezin Claassen-Pijnenburg. In samenwerking met het orthopedagogisch behandel- en expertisecentrum van Koraalgroep is een professionele omgeving gecreëerd om kinderen op te voeden. Een klein en vast team van opvoeders en experts zorgt voor de voorwaarden en begeleiding bij alle dagelijkse bezigheden van de kinderen thuis, op school, bij werk en in vrije tijd. Behandeling wordt zoveel mogelijk geboden in een ‘gezinnelijke’ omgeving, als zouden de kinderen thuis wonen.

Het team werkt gericht aan ontwikkeling op school, werk en vrije tijd door middel van professionele begeleiding. Kinderen worden gemotiveerd voor persoonlijke prestaties afgestemd binnen het eigen ontwikkelvermogen. Daarbij worden voor de kinderen buitengewone mogelijkheden gecreëerd door goede netwerken met scholen, arbeid biedende ondernemers en sport- en vrijetijdsbiedende organisaties. Ook op de Woonboerderij zelf zijn tal van unieke ontwikkelmogelijkheden aanwezig, zoals een grote (moes)tuin, boerderijdieren om te verzorgen, speelgelegenheden, een zwembad, etc.

Op de Woonboerderij zijn regels niet het belangrijkste. De kinderen krijgen de ruimte om hun eigen waarden en normen, verantwoordelijkheden en betrokkenheid te vormen. Fouten mogen gemaakt worden, ervan leren is belangrijk.

Ouders en voogden worden nadrukkelijk betrokken bij de ontwikkeling van hun kind. Zo leren we samen, voeden we samen op en werken we er samen aan dat kinderen sneller naar de door hun gewenste situatie kunnen.

Wat wij doen

De Woonboerderij biedt kleinschalig en eigentijds wonen en professionele behandeling voor uithuisgeplaatste kinderen tot 18 jaar. In de boerderij zijn alle faciliteiten van een gewoon woonhuis aanwezig inclusief 5 individuele slaapkamers. De buitenruimte is groot en uitdagend met weilanden, speelruimte, een moestuin en boerderijdieren. Het is gelegen aan de rand van het buitengebied van Schijndel, op steenworp afstand van centrum en voorzieningen.

Op de Woonboerderij werkt een klein en vast team van professionals aan de opvoeding en ontwikkeling van de kinderen. Dit gebeurt aan de hand van een behandelplan, afgestemd op de competenties en ontwikkelmogelijkheden van ieder kind.