1
1

Ons team is professioneel en liefdevol

Zorg voor kinderen moet vertrouwd en betrouwbaar zijn. Dat doen we met een vast team pedagogische medewerkers, mensen die goed opgeleid zijn en hun verantwoordelijkheden kennen. Ons uitgangspunt is een professionele en liefdevolle basishouding. We werken met eerbied voor de kwetsbaarheid van kinderen en trekken tegelijk de grenzen die nodig zijn voor hun veiligheid. Om ons heen staat een netwerk van deskundigen waar we een beroep op kunnen doen als dat nodig is.

Nienke Pijnenburg

Ik ben Nienke, getrouwd met Frank Claassen. Samen met onze drie kinderen, Noud, Roel en Fieke wonen wij in onze eigen helft van de woonboerderij.

Na de opleiding mbo sociaal pedagogisch werk en hbo sociaal pedagogische hulpverlening, ging ik bij Cello werken, waar ik 16 jaar met veel voldoening en plezier heb gewerkt.

Het ideaal om kleinschalige zorg te bieden aan kinderen lokte echter al lang. Toen we in 2015 de kans kregen om ons ideaal vorm te geven, hebben we niet lang geaarzeld. In juni 2015 konden we de eerste kinderen verwelkomen in onze Woonboerderij. Sindsdien werken we met plezier, ik in de zorg en Frank ziet erop toe dat alles eromheen in orde is.

Pascalle

Sinds 2008 ben ik werkzaam bij orthopedagogisch behandelcentrum De La Salle in Boxtel. Ik  werk in een behandelgroep als groepsopvoeder met visortaken. Naast deze functie ben ik sinds 1 oktober 2016 ook werkzaam bij Woonboerderij Schijndel.

In 2015/2016 heb ik bij de universiteit in Nijmegen het vak Relationele Ontwikkeling (EBL) positief afgerond. EBL is een behandelmethode die goed past binnen de visie van de Woonboerderij. Met mijn enthousiasme, ervaring en opleiding lever ik graag een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van de kinderen op de woonboerderij.

Carla

Ik ben Carla,  getrouwd met Henk en moeder van Els (26) en Wim(23). We hebben  twee honden: Sjors en Sjimmie, waar ik regelmatig mee wandel. Ik ga graag op vakantie gaan met onze bus, lekker kamperen en genieten van de natuur.  Ik werk sinds 2007 bij De La Salle, momenteel bij Leefgroep de Jachthoorn in Rosmalen en nu ook bij Woonboerderij Schijndel. In 2009 heb ik de lerarenopleiding Pedagogiek gevolgd bij  Fontys en onlangs  de module EBL-methodiek bij de universiteit van Nijmegen.

In mijn jeugd heb ik de Dansacademie in Arnhem gevolgd. Van origine ben ik dus dansdocente en heb vroeger veel les gegeven in flamencodans en klassiek ballet. Ik houd van wereldmuziek zoals Flamenco. Ook zing ik regelmatig vooral bij het koken en de afwas. Ik houd van ‘gek-doen’, van humor en grapjes maar vooral houd ik van kinderen en speel graag met ze, buiten en binnen. Daarom vind ik het werken op de Woonboerderij ook zo fijn: dit is daar allemaal heel erg goed mogelijk, samen met de kinderen die er wonen. De kinderen kunnen daar kind zijn, zichzelf zijn en heel veel van en met elkaar leren. Ik vind het fijn dat ik hen hierbij mag helpen en ondersteunen. Het is een hele fijne en warme plek om op te groeien en jezelf te mogen zijn.