Skip to main content
 
 
 
1
1

Ons team is professioneel en liefdevol

Zorg voor kinderen moet vertrouwd en betrouwbaar zijn. Dat doen we met een vast team pedagogische medewerkers, mensen die goed opgeleid zijn en hun verantwoordelijkheden kennen. Ons uitgangspunt is een professionele en liefdevolle basishouding. We werken met eerbied voor de kwetsbaarheid van kinderen en trekken tegelijk de grenzen die nodig zijn voor hun veiligheid. Om ons heen staat een netwerk van deskundigen waar we een beroep op kunnen doen als dat nodig is.

Nienke Pijnenburg

Ik ben Nienke, getrouwd met Frank Claassen. Samen met onze drie kinderen, Noud, Roel en Fieke wonen wij in onze eigen helft van de woonboerderij.

Na de opleiding mbo sociaal pedagogisch werk en hbo sociaal pedagogische hulpverlening, ging ik bij Cello werken, waar ik 16 jaar met veel voldoening en plezier heb gewerkt.

Het ideaal om kleinschalige zorg te bieden aan kinderen lokte echter al lang. Toen we in 2015 de kans kregen om ons ideaal vorm te geven, hebben we niet lang geaarzeld. In juni 2015 konden we de eerste kinderen verwelkomen in onze Woonboerderij. Sindsdien werken we met plezier, ik in de zorg en Frank ziet erop toe dat alles eromheen in orde is.

Annelie

Carla

Ik ben Carla,  getrouwd met Henk en moeder van Els (26) en Wim(23). We hebben  twee honden: Sjors en Sjimmie, waar ik regelmatig mee wandel. Ik ga graag op vakantie gaan met onze bus, lekker kamperen en genieten van de natuur.  Ik werk sinds 2007 bij De La Salle, momenteel bij Leefgroep de Jachthoorn in Rosmalen en nu ook bij Woonboerderij Schijndel. In 2009 heb ik de lerarenopleiding Pedagogiek gevolgd bij  Fontys en onlangs  de module EBL-methodiek bij de universiteit van Nijmegen.

In mijn jeugd heb ik de Dansacademie in Arnhem gevolgd. Van origine ben ik dus dansdocente en heb vroeger veel les gegeven in flamencodans en klassiek ballet. Ik houd van wereldmuziek zoals Flamenco. Ook zing ik regelmatig vooral bij het koken en de afwas. Ik houd van ‘gek-doen’, van humor en grapjes maar vooral houd ik van kinderen en speel graag met ze, buiten en binnen. Daarom vind ik het werken op de Woonboerderij ook zo fijn: dit is daar allemaal heel erg goed mogelijk, samen met de kinderen die er wonen. De kinderen kunnen daar kind zijn, zichzelf zijn en heel veel van en met elkaar leren. Ik vind het fijn dat ik hen hierbij mag helpen en ondersteunen. Het is een hele fijne en warme plek om op te groeien en jezelf te mogen zijn.

Maitta

Sinds maart 2018 ben ik werkzaam binnen Koraal, De La Salle en ben ik betrokken bij Woonboerderij Schijndel. Voordat ik hier werkte, heb ik tien jaar binnen Combinatie Jeugdzorg gewerkt als orthopedagoog/behandelcoördinator/gedragswetenschapper. Hier ben ik betrokken geweest binnen diverse zorgvarianten; het MKD, pleegzorg, Boddaertcentrum, ambulante teams, residentiele groepen. Ik heb veel kennis en ervaring opgedaan met het aansturen en coachen van teams; veel scholing gehad over werkwijze en behandeling van jongeren en hun netwerk; verdieping gehad op het gebied van trauma, hechting, ASS, ADHD, ODD, neurologische problemen en andere stoornissen.

Een gezinshuis is een plek waarbij een kind op een meer natuurlijke manier tot ontwikkeling kan komen. Waar ook plaats is voor behandeling, op een meer speelse wijze dan een behandelgroep. Dat maakt deze Woonboerderij voor mij als regiebehandelaar zo uniek en prettig is om te zijn en te werken. Coaching, behandeling van jongeren en alle betrokken, in gezamenlijkheid met ouders en netwerk, te komen tot persoonlijke ontwikkeling van een kind, is geweldig om samen uit te voeren!

Gertha

Mijn naam is Gertha van den Hout. Ik ben 28 jaar werkzaam bij De La Salle, onderdeel van Koraal. Een “oude rot” in het vak dus… Ik ben begonnen als leerling groepsopvoeder en via groepsopvoeder en teamleider ben ik nu alweer 18 jaar als (gezin)systeemwerker aan de slag in de functie van maatschappelijk werker. In die functie ben ik ook verbonden aan de woonboerderij.

Samen met het team bekijk ik wat er nodig is of gedaan kan worden t.a.v. de behandeling binnen het systeem (o.a. school, vrije tijd, vriendschappen, gezin en familie) van de jongere zodat het voor de jongere optimaal is om te kunnen ontwikkelen. Daarnaast ben ik regelmatig in gesprek met de ouders van de jongeren op de woonboerderij. Samen met ouders zoek ik naar; hoe hun zorgen en lasten te kunnen verlichten, hun vragen te kunnen beantwoorden, hun gedrag of communicatiepatronen te veranderen ten behoeven van de ontwikkeling van hun kind.

De woonboerderij is een mooie plek voor jongeren om te kunnen ontwikkelen. Ik ben dan ook blij dat ik daaraan mijn steentje kan en mag bijdragen.

Liesbeth

Mijn naam is Liesbeth en ik ben geboren in het jaar 1977. Ik woon samen met, voor mij, de liefste vrouw. Samen zijn wij de trotste mama’s van twee geweldige kinderen. Ik geniet van samenzijn met mijn gezin, familie en vrienden. Lekker eten en vooral zoetigheid, film kijken of muziek luisteren, winkelen, een wandeling maken in de bossen of aan de waterkant is goed aan mij besteed. Na de opleidingen MBO-SPW en HBO-SPH te hebben afgerond ben ik gaan werken in de jeugdhulpverlening. Met veel passie heb ik ruim 16 jaar als jeugdzorgwerker/pedagogisch medewerker op een Multidisciplinair Kinder-Dagcentrum (MKD) in de leeftijd van 0-7 jaar gewerkt. Het begeleiden en behandelen van kinderen en hun omgeving (sociaal netwerk) waarbij opgroeien niet vanzelf gaat en die, op welke manier dan ook, vastlopen in hun ontwikkeling en/of opvoeding. Daarnaast heb ik intensieve ambulante thuisbegeleiding gegeven, stagiaires mogen begeleiden in hun leerproces en bijgedragen aan het eet-team, dat gespecialiseerd is in jonge kinderen met eetproblematiek.

En dan komt daar, in de zomer van 2017, ineens een volgende uitdaging voor mij: Stichting de Woonboerderij in Schijndel. Een Woonboerderij, een warm nest waar ik graag deel vanuit maak! Het past bij mij en ik bij hen.
Warmte, enthousiasme, humor, sfeer, rust en voorspelbaarheid zijn kenmerkend voor mij als persoon. Met kinderen en jongeren ben ik graag in gesprek, wat houdt ze bezig. Het is fijn om elkaar en jezelf ook te leren kennen door samen activiteiten te ondernemen zoals: samen iets bakken, koken of knutselen, ondersteunen bij het huiswerk of plannen ervan, gezelschapsspelletjes doen, voorlezen, muziek luisteren of een film kijken, iets in de(speel-) tuin ondernemen, boodschappen doen, een huishoudelijke taak, stukje fietsen, wandeling maken of andere bezigheid. Een knuffel of luisterend oor bieden, gewoon door er te zijn.

Kinderen zien en horen zodat zij zich welkom voelen en hun talenten laten ontdekken zodat zij kunnen zijn wie ze zijn. Samen kijken we naar ieders mogelijkheden en kansen, rekening houdend met eventuele beperkingen. Het is een voorrecht om een tijd met ze mee te mogen gaan op deze ontdekkingsreis. Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Wat heb ik nodig om te komen waar ik wil staan? Om ze vervolgens met vertrouwen de volgende stap in hun toekomst tegemoet te laten gaan.. Graag tot ziens bij de woonboerderij ?
Lieve groet, Liesbeth