Skip to main content
 
 
 
1
1

Leven in en rond de Woonboerderij

Woonboerderij Schijndel begon met het ideaal om zorg aan te bieden in eigen huis. Frank Claassen en Nienke Pijnenburg maken dat ideaal waar. In hun eigen huis, waar ze wonen met hun drie kinderen. Nienke vertelt: “Vanuit dat ideaal werken wij nog steeds. De kinderen wonen bij ons, in hun eigen helft van de boerderij op een manier die nagenoeg gelijkstaat aan opgroeien in gezinsverband.” Er is ruimte voor vijf kinderen. En er ligt een uitbreiding in het verschiet die in begeleid zelfstandig wonen zou kunnen voorzien.

De Woonboerderij staat op de grens van het buitengebied, midden in een grote hof met weilanden, speeltoestellen, boomhutten en een spelletjesserre; er is een moestuin waar we de groenten uithalen voor onze eigen keuken en een boomgaard waar we het fruit zo uit de boom kunnen plukken. Bijen zorgen voor honing en dankzij de kippen zijn er altijd verse eieren. De konijnen, honden en poes zijn vrienden van alle bewoners.

Ons team is professioneel en liefdevol

Zorg voor kinderen moet vertrouwd en betrouwbaar zijn. Dat doen we met een vast team pedagogische medewerkers, mensen die goed opgeleid zijn en hun verantwoordelijkheden kennen. Ons uitgangspunt is een professionele en liefdevolle basishouding. We werken met eerbied voor de kwetsbaarheid van kinderen en trekken tegelijk de grenzen die nodig zijn voor hun veiligheid. Om ons heen staat een netwerk van deskundigen waar we een beroep op kunnen doen als dat nodig is.