Skip to main content

Jaarlijks worden de Meer dan handen vrijwilligersprijzen uitgereikt om vrijwilligers en hun organisaties in het zonnetje te zetten. Gemeenten spelen een grote rol bij de aanmelding van lokale organisaties. Zij konden drie organisaties en één vrijwilliger aanmelden. Zo laten ze hun erkenning en waardering blijken voor het vele werk dat vrijwilligers doen in hun gemeenten. Zo’n 60 gemeenten meldden projecten aan. De gemeente Meierijstad nomineerde de Woonboerderij Schijndel als deelnemer voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen.

Over Meer dan handen vrijwilligersprijzen

Er worden prijzen uitgereikt in drie categorieën: landelijke vrijwilligersprojecten, lokale vrijwilligerspro-jecten en de VriendenLoterij Passieprijs, waarin een vrijwilliger van onschatbare waarde wordt beloond. De winnaars ontvangen prijzen variërend van € 500 tot € 5.000. In elke categorie wordt een winnaar gekozen door een jury én een door het publiek dat t/m 11 februari 2019 via www.vrijwilligersprijzen.nl een stem kan uitbrengen op zijn of haar favoriete project en vrijwilliger.

Het thema van de vrijwilligersprijzen dit jaar is: hart voor vrijwilligers. De jury beoordeelt de landelijke projecten en initiatieven daarom onder andere op hun vrijwilligersbeleid. Bij lokale projecten let de jury vooral op de betekenis van de organisatie voor hun omgeving of gemeente. De Passieprijs gaat naar de vrijwilliger die van onschatbare waarde is voor het project of de organisatie: er wordt onder meer gekeken naar de inzet, creativiteit, het enthousiasme en de resultaten die de vrijwilliger heeft bereikt. De prijsuitreiking is op 15 februari 2019.
De Meer dan handen vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden ondersteund door Vereniging NOV, de VNG en de VriendenLoterij. De organisatie is in handen van Movisie.

Stem op de Woonboerderij Schijndel

Via deze link kun je een stem uitbrengen op de Woonboerderij Schijndel. De landelijke en lokale organisatie en vrijwilliger met de meeste stemmen wint de publieksprijs. Je kunt tot en met 11 februari 2019 stemmen. Iedereen kan een stem uitbrengen op een project én een vrijwilliger.